Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) обяви, че Русия няма

...
Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) обяви, че Русия няма
Коментари Харесай

Русия е изключена и от участие в Евровизия заради войната в Украйна

Европейският съвет за радио и телевизия (EBU) обяви, че Русия няма да бъде позволена до присъединяване на " Евровизия " през 2022 г. 

Решението е взето от уредника на годишния конкурс за песни по рекомендация на управлението й " с оглед разпоредбите на събитието и полезностите на EBU ". 

" Решението отразява нашата угриженост за това, че на фона на невижданата рецесия в Украйна включването на Русия би довело до проблематична известност на състезанието. Преди да вземе решението, съветът отдели време, с цел да разиска решението измежду членовете си ", се споделя в позицията. 

Те показват, че са " неполитическа " организация на телевизионни и радио-оператори, които се сплотяват към отбрана на полезностите на службата в социална изгода. 

България е показана в съвета от двете си публични медии - Българското национално радио и Българската национална телевизия.

През 2022 година " Евровизия " би трябвало да се организира в Италия на 10-14 май след успеха на Maneskin на миналогодишните финали. 

Неотдавна Украйна реши, че ще смени своята представителка поради разногласието около нейно пътуване до Крим през 2015 г. и обвинявания във фалшифициране на документи. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР